IRAN SE POHVALO NOVIM DRONOM GAZA Dobio je ime u čast palestinske borbe i otpora Izraelu, leti 35 sati i nosi 13 bombi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 19:01

IRAN SE POHVALO NOVIM DRONOM "GAZA" Dobio je ime u čast palestinske borbe i otpora Izraelu, leti 35 sati i nosi 13 bombi!

Novo moćno oružje u rukama Irana

Iranska revolucionarna garda (IRGC) je napravila novi borbeni dron "Gaza", kome su dali ime u čast palestinske borbe i otpora protiv Izraela i "okupacije". Tom prilikom su odlučili da letelicu predstave javnosti.

General Husein Salami, vođa IRGC-a je potom dao izjavu za medije, gde je poručio da je letelica dobila ime "Gaza" kako bi se "odala počast svima koji se danas bore protiv cionističke invazije i agresije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
🔴🇮🇷 Iran's #IRGC unveiled " #GAZA " UAV hunter-killer drone:

Specifications

• Carries 13 bombs

• Travels up to 2000 km

• 500kg load of equipment

• Resembles US MQ-9 Reaper size & wingspan#فلسطين_تنتصر #حماس #غزه_تنتصر #ايران pic.twitter.com/ShETXHDmJC

— Haidar Akarar (@HaidarAkarar) May 21, 2021

Iran je poznat po velikom pomaku u proizvodnji i unapređivanju izrade dronova, a ovaj dron može da leti 35 sati i da nosi 13 bombi, kao i 500 kilograma elektronske opreme, izvestila je državna agencija IRNA.

Poznato je i to da Iran često koristi tehnologiju koju je kopirao sa srušenih američkih dronova. SAD i Izrael su prošlog meseca osnovali radnu grupu koja se fokusira upravo na razvoj dronova i preciznih projektila u režiji Irana i njegovih saveznika.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.