IRAN IZDAO NALOG ZA HAPŠENJE REZE KARIMIJA: Moraće da odgovara zbog zločina koji je počinio protiv domovine (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 15:01

IRAN IZDAO NALOG ZA HAPŠENJE REZE KARIMIJA: Moraće da odgovara zbog zločina koji je počinio protiv domovine (VIDEO)

Iran je predao nalog za njegovo hapšenje i Interpolu

Iranski mediji tvrde da je Iran izdao nalog za hapšenje osumnjičenog za diverziju u nuklearnom reaktoru Natanz. Iranski list "Kajhan" izvestio je u nedelju da je Teheran zatražio od Interpola da pomogne u hapšenju osobe za koju se sumnja da je imala ulogu u incidentu.

- Iranske obaveštajne i pravosudne agencije trenutno pokušavaju da ga uhapse i vrate u zemlju - piše list.

- Ova osoba ima 43 godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nakon što je otkriven njegov identitet, preduzete su potrebne mere preko Interpola da bi se uhapsio i doveo u Iran.

Od nedelje, čovek identifikovan kao Reza Karimi nije se pojavio na web stranici Interpola U subotu je iranska televizija objavila sliku osobe umešane u napad na nuklearno postrojenje Natanz, ukazujući na to da je Karimi iranski državljanin i da ima 43 godine.

U ponedeljak je portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Saed Katibzade rekao da će njegova zemlja odgovoriti Izraelu u odgovarajuće vreme zbog napada na Natanz, ukazujući da je incident mogao dovesti do katastrofe i zločina protiv čovečnosti da je došlo do radioaktivne kontaminacije. Izraelski radio je, pozivajući se na obaveštajne izvore, izvestio da Mosad stoji iza incidenta u Natanzu.

Portparol iranske Organizacije za atomsku energiju Behrouz Kamalondi potvrdio je da je mreža za distribuciju električne energije u objektu Natanz imala incident, dok je šef organizacije Ali Akbar Salehi rekao da je incident bio čin sabotaže, opisujući to kao "gnusan potez i osuđeni nuklearni terorizam".

Nakon napada na Natanz, Iran je najavio da će podići nivo obogaćivanja uranijuma na 60 odsto, a Organizacija za atomsku energiju potvrdila je tu informaciju i proces je počeo prošlog petka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.