INDIJSKA POJAČANJA JURE NA GRANICU! Izlaze NA CRTU Kinezima, idu na KROV SVETA sa samo JEDNIM CILJEM

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2020, 08:47

INDIJSKA POJAČANJA JURE NA GRANICU! Izlaze NA CRTU Kinezima, idu na KROV SVETA sa samo JEDNIM CILJEM

Peking tvrdi da su indijske trupe počele da grade odbrambenu infrastrukturu.

Indija prati raspoređivanje kineske vojske u istočnom Ladahu, a vlasti Nju Delhija šalju u taj region dodatne kontigente, prenosi "Tajms od Indija", pozivajući se na indijske vojne izvore.

Ističe se da su na granicu sa Kinom poslate tri indijske pešadijske divizije, a svaka od njih broji od 10.000 do 12.000 vojnika. Osim toga, kod granice su rasporedili i tenkove i artiljeriju, a lovci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vazduhoplovnih snaga Indije redovno patroliraju teritorijom.

Vojni izvori tvrde da Nju Delhi time pokušava da spreči "dalju invaziju Pekinga" u oblasti Depsang Buldž.

Kako se navodi, ranije je kineska vojska rasporedila motorizovanu, streljačku i mehanizovanu diviziju u Ladahi. Kineski vojnici takođe podižu novi logor i izviđačnice u dolini reke Galvan.

Indija i Kina su se 23. juna dogovorile da preduzmu mere kako bi smanjili napetost na spornoj pograničnoj teritoriji u Ladahi. To se dogodilo nakon što su u toj oblasti desetine vojnika indijske vojske poginuli u pucnjavi.

Pored toga, indijski mediji su pisali da su poginula i 43 kineska vojnika. Peking tvrdi da su indijske trupe počele da grade odbrambenu infrastrukturu na kineskoj strani granice, što je Indija demantovala. Izvori odbrane u Nju Delhiju rekli su da je Kina ta koja postavlja put u Ladahu što nije prihvatljivo za Indiju.

Granični spor Indije i Kine traje decenijama i uključuje 3.488 kilometara dugu demarkacionu liniju, formiranu nakon rata dveju zemalja šezdesetih godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.