IMATE STARE VOZAČKE DOZVOLE? Onda ovo morate da znate, inače ćete dobiti kaznu do 50.000 dinara!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Dec.2016, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMATE STARE VOZAČKE DOZVOLE? Onda ovo morate da znate, inače ćete dobiti kaznu do 50.000 dinara!

Izmenom zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije od 2014. godine, kada je bio prvobitni rok za zamenu vozačkih dozvola po Zakonu iz 2009. određeno je da vozači u Srbiji ovaj dokument moraju da zamene najkasnije do 10. juna 2017. godine, u protivnom će dobiti kaznu.

Novog produženja roka najverovatnije neće biti, a cena zamene dozvole je 1.576 dinara.

Ukoliko je iz zdravstvenih razloga vozačka izdata na manje od 10 godina, ili ako je podnosilac lice starije od 65 godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << potrebno je da se priloži i novo lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima i skupovima vozila one kategorije za koje se zahteva izdavanje vozačke dozvole, koje ne sme biti starije od šest meseci.

Osim toga, uz zahtev morate da priložite i vozačku dozvolu izdatu na starom obrascu, važeću ličnu kartu na uvid, dokaz o plaćenoj naknadi troškova izdavanja vozačke dozvole od 876 dinara (255 dinara MUP-u i 628 Zavodu za izradu novčanica) i dokaz o plaćenoj republičkoj administrativnoj taksi od 700 dinara.

Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Ukoliko policija zaustavi vozača kome je istekao rok važenja dozvole ne više od šest meseci, platiće kaznu od 6.000 do 20.000 dinara i dobiće dva kaznena pena.

Prema trenutno važećem Zakonu o bezbednosti saobraćaja, vozač kome je istekao rok važenja dozvole više od šest meseci rizikuje kaznu od 15.000 do 30.000 dinara, pet kaznenih poena i zabranu upravljanja vozilom od najmanje tri meseca.

Podsetimo, zamena vozačke dozvole može se obaviti i putem interneta, na portalu E-uprava.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.