IMA LI OBRAZA!? Američki komandant pokušao da objasni šta će njihova vojska na Kosovu, pa odvalio veliku glupost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMA LI OBRAZA!? Američki komandant pokušao da objasni šta će njihova vojska na Kosovu, pa odvalio veliku glupost!

Komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi Tod Danijel Volters rekao je pred Senatom SAD da su "američki vojnici potrebni na Kosovu kako bi odgovorili na "spoljne maligne pretnje"" i poručio da će "američka komanda u Evropi podržati dalji razvoj tzv. kosovskih bezbednosnih snaga", piše prištinski Ekspres.

- Američko prisustvo je potrebno kako bi se ojačao otpor naših partnera na spoljne maligne pretnje - rekao je Volters, koji je general vazduhoplovnih snaga SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi i vazduhoplovnih snaga Afrike.

Govoreći o tzv. kosovskim bezbednosnim snagama, Volters je rekao da američka komanda u Ervopi podržava razvoj "KBS", u skladu sa 10-ogodišnjim planom tranzicije i u punoj u saradnji sa SAD i zemljama saveznicama NATO.

- Ohrabrujemo (tzv.) KBS da održi svoj multientički i profesionalni karakter, koji odgovara svim građanima Kosova (i Metohije) - poručio je Volters.

On je dodao da američki Stejt department podržava modernizaciju vojski u regionu time što ih snadbeva američkim oružjem.

- Ministarstvo odbrane podržava regionalne partnere kroz saradnju u bezbednosti i inicijative za izgradnju kapaciteta. Ključ tih inicijativa je eliminisanje zavisnosti vojski u regionu od sovjetskog nasleđa. Mi koristimo instumente saradnje u oblasti bezbednosti kako bismo modernizovali vojske u regionu uz oružje americkog porekla, koje je u skladu sa NATO standardima - rekao je Volters.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.