I ulcinjski paroh Smiljić ugrožava nacionalnu bezbednost Crne Gore, biće proteran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2020, 16:33

I ulcinjski paroh Smiljić ugrožava nacionalnu bezbednost Crne Gore, biće proteran

Ulcinjski paroh Siniša Smiljić moraće početkom jula da napusti Crnu Goru, jer navodno ugrožava njenu nacionalnu bezbednost, pišu podgoričke Vijesti.

To, navodi se, piše u rešenju MUP-a - ulcinjske filijale za građanska stanja i lične isprave, u kome se konstatuje da 2. jula prestaje da važi dozvola za privremeni boravak, svešteniku rođenom u Zavidovićima u BiH.

Smiljić je početkom aprila, zbog krivičnog dela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suzbijanje opasne zarazne bolesti, shodno sporazumu o priznanju krivice, kažnjen sa 4. 500 evra.

Suprotno zabrani, tada je vozio iz Ulcinja za Podgoricu.

Smiljić je tada ocenio da je osuđujuća presuda Osnovnog suda nepravedna i da krivično delo za koje je optužen ne narušava njegove moralne osobine niti ugrožava bezbednost i ugled države u kojoj živi od svoje 15. godine.

On je naveo da je zaboravio potvrdu za koju je imao legitimitet da je sam sebi izda i da je ona naknadno dostavljena tužilaštvu, ali nije uvažena jer se radilo o "delu u momentu".

Kazao je i da je krivicu priznao i platio drakonsku kaznu samo da bi izbegao patnju porodice i dece.

Peticiju protiv rešenja Smiljiću je potpisalo za dva dana i 100 Albanaca, islamske i katoličke veroispovesti, rekao je predsednik crkvene opštine Ulcinj Božidar Mihailović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.