Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I specijalne jedinice u akciji protiv srpske narko bande u Austriji

BEČ - U akciji protiv srpske narko-bande, sprovedenoj u petak, učestvovalo je 200 policajaca, među kojima i specijalne jedincie Kobra i Vega, saopšteno je danas u Beču.

“Ukupno smo u tim akcijama zaplijenili 7.500 stabljika kabanisa”, saopštio je portparol Savezne kriminalističke službe Vincenc Krigs Au.

On je prenio da bi u sušenom stanju to donijelo oko 350 kilograma kanabisa.

Pored toga zaplijenjeno je 80.000 evra u gotovini, 350 grama kokaina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << jedan pištolj i više mobilnih telefona.

On je ukazao da je Savezna kriminalistička služba nakon prekogranične saradnje uspjela da razbije srpsku narko-bandu koja se specijalizovala na proizvodnju i trgovinu marihuanom.

Proteklog petka sprovedeno je 20 koordinisanih pretresa stanova u Beču i Donjoj Austriji, a tom prilikom uhapšene su 24 osobe i uništeno 14 plantaža kanabisa.

Krajem 2017. policija je pokrenula istragu, u koju su bile uključene i kolege iz Srbije.

“Saradnja je savršeno funkcionisala”, rekao je Krigs-Au.

Prema njegovim riječima, ta kriminalna organizacija koja je razvijena od februara prošle godine, na plantažama u Beču i Donjoj Austriji proizvela 888 kilograma marihuane, a kilogram je u proseku prodavan po ceni od 3.900 evra.

Banda je nelegalnim radnjama ostvarila profit preko 3,4 miliona evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako je pala srpska narko-banda u Beču

Izvor: B92, 27.Maj.2018

Beč -- U akciji protiv srpske narko-bande, sprovedenoj u petak, učestvovalo je 200 policajaca, među kojima i specijalne jedincie Kobra i Vega, saopšteno je u Beču...“Ukupno smo u tim akcijama zaplenili 7.500 stabljika kabanisa”, saopštio je portparol Savezne kriminalističke službe Vincenc...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.