I mlađi osnovci mogu na onlajn nastavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 09:40

I mlađi osnovci mogu na onlajn nastavu

I najmlađi osnovci, od prvog do četvrtog razreda, preći će na onlajn nastavu ukoliko se u njihovom odeljenju pojavi troje zaraženih kovidom, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za "Politiku".

Poslednja izmena u organizaciji rada škola, koja podrazumeva da ukoliko u odeljenju koje ima do 16 đaka bude troje pozitivnih na virus korona to odeljenje prelazi na onlajn nastavu, odnosi se na sve razrede osnovnih i srednjih škola, ali i na najmlađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnovce, precizira Ministarstvo.

Tako će celo odeljenje preći na onlajn nastavu deset dana ako se u odeljenju među učenicima od prvog do četvrtog razreda pojavi troje zaraženih.

Iz Ministarstva su precizirali da će se odeljenja u kojima ima više više od 16 učenika deliti na dve grupe i deset dana pohađati kombinovanu nastavu.

Na pitanje da li to znači da nakon podele na grupe ukoliko se zarazi troje učenika u jednoj, ta grupa prelazi na rad na daljinu, a druga grupa za to vreme dolazi na neposrednu nastavu, iz resornog ministarstva odgovaraju potvrdno.

"Da, to znači to. Sve navedeno u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola primenjuje se u oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja", kažu iz Ministarstva, prenosi Politika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo promenilo odluku o prvacima?

Izvor: B92, 22.Sep.2021

Beograd -- Ukoliko u manjem odeljenju koje čini do 16 đaka bude troje pozitivnih na kovid 19, to odeljenje prelazi na onlajn nastavu, a to pravilo će važiti i za najmlađe...Kako je beogradskom listu Politika rečeno u Ministarstvu pravde, ako i odeljenju ima 17 i više učenika, to odeljenje deli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.