I danas nas očekuje sunčano vreme, ali i VAŽNO UPOZORENJE ZA CELU SRBIJU: U pojedinim delovima doći će i do PROMENE VREMENA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019, 06:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I danas nas očekuje sunčano vreme, ali i VAŽNO UPOZORENJE ZA CELU SRBIJU: U pojedinim delovima doći će i do PROMENE VREMENA!

I danas nas očekuje lep dan!

U Srbiji će danas biti sunčano, samo na istoku i jugoistoku uz promenljivu oblačnost, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku zemlje povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od 15 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 28 do 32 stepena.

I u Beogradu će biti sunčano, vetar slab >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 20 stepeni, a najviša dnevna oko 31 stepen.

Do nedelje pretežno suncano, od četvrtka sa postepenim porastom temperature. Zatim nas očekuje nestabilno, promenljivo oblačno vreme, sa lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom.

U Srbiji su juče vrednosti UV indeksa bile umerene (žuti alarm) do vrlo visoke (crveni alarm), pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Vrlo visok UV indeks imali su, između ostalih, Vranje, Prizren, Beograd, Sombor, Novi Sad, Palić, Loznica, Niš, Leskovac, dok Požega, Kraljevo, Ćuprija, Zlatibor i Smederevska Palanka su označeni umerenim UV indeksom.

Danas će cela Srbija biti pod narandžastim i crvenim meteo alarmom, koji označavaju visoke i vrlo visoke vrednosti UV zračenja

Savet je da se preduzmu mere zaštite - izbegavanje direktnog izlaganja suncu od 11 do 16 časova, da se treba skloniti u hladovinu, da se koristi odgovarajuća odeća, šeširi, naočari i zaštitna krema.

BONUS VIDEO: Ovo su NEVEROVATNI TEMPERATURNI REKORDI u Srbiji 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.