I NOVINARI STRADALI U RASNIM NEMIRIMA! Gumenim mecima pravo u lice: Eksplodirala mi je očna jabučica (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020, 13:24

I NOVINARI STRADALI U RASNIM NEMIRIMA! Gumenim mecima pravo u lice: "Eksplodirala mi je očna jabučica" (FOTO)

Dva člana televizijske ekipe Rojtersa pogođena su gumenim mecima i povređena tokom protesta noćas u Mineapolisu.

Do incidenta je došlo kada je policija ušla u zonu gde je bilo oko 500 demonstranata, a snimak kamermana Hulio Sezara Čavesa kako policija ispaljuje gumene metke ciljajući istovremeno i na njega.

- Policajac koga sam snimao okrenuo se i uperio pušku sa gumenim mecima na mene - rekao je Čaves.

Nekoliko minuta kasnije Čaves i bezbednosni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << savetnik Rojtersa Rodni Sjuard pogođeni su gumenim mecima.

Hey folks, took a tracer found to the face (I think, given my backpack) and am headed into surgery to see if we can save my left eye

Am wisely not gonna be on Twitter while I’m on morphine

Stay safe folks pic.twitter.com/apZOyGrcBO

— Linda Tirado (@KillerMartinis) May 30, 2020

Na snimku napravljenom dok su bežali na sigurno čuje se nekoliko hitaca i Sjuard koji viče da ga je gumeni metak pogodio u lice.

Povodom incidenta portparol policije u Mineapolisu Džon Elder je zatražio kopiju video-snimka.

Na drugom snimku vidi se kako lekar na licu mesta sanira Čavesu dubok usek ispod levog oka. Čaves i Sjuard su zadobili povrede ruku, a Čaves i na zadnjoj strani vrata.

My security advisor and I were shot with rubber bullets tonight. He had PRESS labeled clearly and visibly on his bulletproof vest

Before being shot, at a separate incident, I was directly aimed at. I took cover https://t.co/HYYwN4Pkka pic.twitter.com/6HwxXiyWQ1

— Julio-César Chávez (@JulioCesrChavez) May 31, 2020

- Ono što mislim da se dogodilo jeste da me je pogodio gumeni metak u lice. Eksplodirala mi je očna jabučica, koja je sada prišivena, ali je pitanje da li će biti potrebno još operacija. Vid mi je otišao bez obzira na sve i izgleda da će mi ostati ožiljak - napisala je Linda na Tviteru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.