I NEMOGUĆE JE MOGUĆE! Naučnici JEDNE ZEMLJE od bakra prave ZLATO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2018, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I NEMOGUĆE JE MOGUĆE! Naučnici JEDNE ZEMLJE od bakra prave ZLATO!

Grupa naučnika sa instituta fizičke hemije Dalijan objavila je istraživanje u naučnom časopisu, u kojem su objasnili postupak kojim su uspeli da bakar pretvore u materijal koji je "gotovo identičan" zlatu i srebru

Hiljadama godinama alhemičari se trude da običan metal pretvore u one koji su dragoceniji i skuplji, a posebno u zlato.

Kineski naučnici su izgleda u tome uspeli.

Naime, grupa naučnika sa instituta fizičke hemije Dalijan objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je istraživanje u naučnom časopisu, u kojem su objasnili postupak kojim su uspeli da bakar pretvore u materijal koji je "gotovo identičan" zlatu i srebru.

Metal, koji su naučnici dobili kao rezultat eksperimenta, bio je sposoban da služi kao katalizator za reakciju proizvodnje alkohola iz uglja — nešto što samo plemeniti metali, kao što je zlato, mogu da rade.

U naučnom radu se ističe da novi materijal na bazi jeftinog bakra može da zameni skupo zlato i srebro u proizvodnji elektronskih uređaja koji zahtevaju znatne količine ovih materijala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.