I BALKANCI IDU U SVEMIR: Jedna država potpisala unosan ugovor, spremni su za veliku avanturu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 09:13

I BALKANCI IDU U SVEMIR: Jedna država potpisala unosan ugovor, spremni su za veliku avanturu

Ovo je prvi ugovor ove vrste kompanije AVS, koja proširuje svoju svemirsku prisutnost

Grčka vlada i Amazon Veb Servisiz (AVS), podružnica Amazona, potpisali su memorandum o stvaranju regionalnog svemirskog haba koji će služiti kao "digitalni inkubator", podstičući istraživanje i preduzetništvo vezano za svemir.

Rad centra će uključivati dva različita programa - razvoj programa obuke i specijalizacije vazduhoplovnih stručnjaka i stvaranje, razvoj i distribuciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << baza podataka sa podacima o svemiru.

Kako navodi Katimerini, vlada taj projekat vidi kao dokaz brze digitalne transformacije Grčke u poslednje dve godine.

Portal Spejsnjuz ističe da je to prvi ugovor ove vrste kompanije AVS, koja proširuje svoju svemirsku prisutnost.

AWS agrees deal to expand Greece’s space industry with the cloud, Amazon Web Services is partnering with Greece’s government on economic and technology initiatives that aim to turn the country into a r... https://t.co/YXaDivQfDq pic.twitter.com/ovymyxZumz

— Copernical.com (@Copernical) August 3, 2021

Prema sporazumu, AVS i grčka vlada će sarađivati na promociji svemirske ekonomije zemlje, podržavajući mere za privlačenje i obučavanje vazduhoplovnih stručnjaka.

Ovo uključuje pristup programu AVS Aktivejt, koji nudi prostor i druge alate i resurse za pokretanje za korišćenje svoje tehnologije umrežavanja u klaud.

AVS takođe pokreće program sponzorstva za grčke stručnjake i organizacije koji žele da skladište i rade sa kvalifikovanim podacima o prostoru, kroz Registar otvorenih podataka na AVS-u.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.