Hvalio POKOLj na Božićnom sajmu, pa najavio NAPAD na najveću HRIŠĆANSKU SVETINJU! Uhapšen TERORISTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2018, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hvalio POKOLj na Božićnom sajmu, pa najavio NAPAD na najveću HRIŠĆANSKU SVETINJU! Uhapšen TERORISTA

Italijanska policija objavila je da je danas uhapsila 20-godišnjeg Somalijca osumnjičenog da je pripadnik Islamske države i da je pretio da će postaviti bombe u crkvama, uključujući Baziliku Svetog Petra u Vatikanu

Navodi se da je na konferenciji za medije u Bariju, na jugu Italije, policija saopštila da se islamista zove Omar Mošin Ibrahim i da je priveden prošlog četvrtka, a potom optužen za podsticanje terorizma i podršku terorizmu.

Policija je navela da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Ibrahim uhapšen nakon operacije praćenja koja je trajala mesec dana, u trenutku kada se spremao da napusti Bari, gde je radio kao čistač.

Na prisluškivanim snimcima čuje se kako Ibrahim nekome kaže "Hajde da postavimo bombe u sve crkve u Italiji".

- Gde je najveća crkva? Ona je u Rimu -  rekao je Ibrahim nepoznatoj osobi.

U drugom razgovoru, prema navodima policije, on hvali one koji su "ubijali na putu ka Alahu" i pozdravlja prošlonedeljni napad na Božićnom vašaru u francuskom gradu Strazburu, u kojem je napadač vatrenim oružjem ubio petoro ljudi.

Navodi se da je Ibrahim koristio lažno ime Anas Kalil, a na društvenim mrežama predstavljao se kao "Jusuf". U Italiju je stigao 2016, a sumnja se da je od ranije angažovan kao ekstremista Islamske države.

Italijanska policija je uoči Božića pojačala mere obezbeđenja oko crkava, uključujući Baziliku Svetog Petra.

BONUS VIDEO: Ukrao džip, počela je jurnjava sa policijom, a onda i BOLAN EPILOG

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Planiran napad na Baziliku Svetog Petra

Izvor: RTS, 18.Dec.2018

Italijanska policija uhapsila je 20-godišnjeg Somalca osumnjičenog da je pripadnik Islamske države i da je pretio da će postaviti bombe u crkvama, uključujući Baziliku Svetog Petra u Vatikanu. . Na konferenciji za medije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.