Hrvatskoj će biti upućeno pismo

Izvor: B92, 23.Okt.2020, 13:59

Hrvatskoj će biti upućeno pismo

Brisel -- Evropska komisija uputiće pismo hrvatskom ministru unutrašnjih poslova u kome traži objašnjenja povodom izveštaja o prebijanju migranata.

Podsetimo, Gardijan je nedavno objavio još jednu u nizu priča o nehumanom i degradirajućem ponašnju hrvatskepolicije prema migrantima na hrvatrskoj granici sa BiH.

Vlasti Hrvatske se pozivaju i da primene u praksi Mehanizam nezavisnog nadgledanja koji je finasirala Evropska komisija.

"Predstoji nam temeljna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rasprava sa Hrvatskom povodom ovih pitanja", navode u Evropskoj komisiji.

Komesarka zadužena za unutrašnja pitanja EU, Ilva Johanson, kaže da su se hrvatske vlasti obavezale da će da istraže izveštaje o maltretiranjima migarnata na spoljnim granicama zemlje, da će da podrobno nagledaju situaciju i obaveste Evropsku komisiju o napreku koji su postigli.

"Efikasna kontrola granica mora da se sprovodi uz puno poštovanje osnovnih prava", kaže Johanson.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.