Hrvatski veteran tuži Pupovca zbog duševnih boli - traži 7.000 evra

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski veteran tuži Pupovca zbog "duševnih boli" - traži 7.000 evra

Zagreb -- Ni nakon razgovora sa premijerom Andrejem Plenkovićem u delu hrvatske javnosti ne prestaju napadi na predsednika SDSS Milorada Pupovca.

Pupovac trpi napade zbog izjava kojima je branio nedavno napadnute Srbe u Uzdolju kod Knina, a vinkovački veteran ga je tužio za govor mržnje i traži nadoknadu od 50.000 kuna, što je nešto manje od 7.000 evra.

Pupovac se nakon jučerašnjeg ragovora s Plenkovićem nije oglašavao, a premijer je samo saopštio da su razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ponovio ranije iznete stavove da je neprimereno savremenu Hrvatsku porediti sa ustaškom NDH, te da su poslednji napadi na Srbe delo pojedinca.

Tužbu protiv Pupovca je podneo vinkovački profesor Stjepan Sertić Opštinskom sudu u Vinkovcima zbog, kako je navedeno, "nanošenja duševnih boli zbog kojih se proteklih dana nalazi u teškom psihičkom stanju", preneo je zagrebački Večernji list.

Sertić, koji kaže da nije član nijedne političke stranke, tvrdi da mu se zdravstveno stanje pogoršalo jer "Pupovac svojim svakodnevnim javnim istupima u medijima, govorom mržnje, pozivanjem na podele među građanima Republike Hrvatske, iznošenjem neistina o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima, čini veliku štetu Hrvatskoj i Hrvatima".

Posebno mu, kaže, smetaju poslednje izjave Pupovca kada je rekao da je Hrvatska faktor nestabilnosti na području jugoistoka Evrope i što je savremenu Hrvatsku uporedio s režimom NDH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.