Hrvatski ministar: Ne trkamo se, potez Srba govori o njima

Izvor: B92, 27.Maj.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski ministar: Ne trkamo se, potez Srba govori o njima

Zagreb -- Svaka država ima pravo na odbranu, rekao je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević.

On je u intervjuu za “Večernji list“ na pitanje kako komentariše navode da postoji trka u naoružanju između Srbije i Hrvatske, pa se mere “Migovi“ i buduće hrvatske F-16, rekao da svaka država ima pravo na zaštitu svog suvereniteta i teritorijalne celovitosti,

A da li mu to što ga je Srbija proglasila “nepoželjnom osobom“ smatra problem u spoljnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politici, Krstičević navodi da to uopšte nije problem.

“Nedavno sam bio u Rumuniji, u kojoj smo potpisali izjavu između vlada o nameri unapređenja bilateralne bezbednosne i odbrambene saradnje. Upravo sam se vratio iz Amerike, gde sam ima niz važnih bilateralnih sastanaka. Uskoro odlazim u službenu posetu Nemačkoj. Deset godina nijedan hrvatski ministar odbrane nije bio u Berlinu. U julu odlazim u Izrael. U službenoj poseti nam je bio austrijski ministar. Zaista puno aktivnosti, a potez Srbije, za koji me pitate, više govori o njima nego o meni“, rekao je on.

Da podsetimo, Srbija je nakon što je Hrvatska zabranila srpskom ministru Aleksandru Vulinu ulaz u tu zemlju, zabranu uvela za Krstičevića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstičević: Ne postoji trka u naoružavanju između Hrvatske i Srbije

Izvor: BKTV News, 27.Maj.2018

Svaka država ima pravo na odbranu i zaštitu svog suvereniteta, ističe hrvatski ministar odbrane. ..Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević kaže da ne postoji trka u naoružavanju između Hrvatske i Srbije i ističe da mu ne predstavlja problem to što ga je Vlada Srbije proglasila nepoželjnom...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.