Hrvatski mediji: Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu

Izvor: B92, 08.Maj.2021, 19:16

Hrvatski mediji: Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu

Hrvatski mediji pišu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu.

"U poslednje se vreme sve češće, u regionu, postavlja pitanje – zašto se Srbija ubrzano naoružava i može li se govoriti o novoj militarizaciji najveće postjugoslavonske države koja je bila pokretač ili upletena u sve ratove u 90-ima na ovom području. Aleksandar Vučić povećao je proračunsko izdvajanje za odbranu za čak 44 posto, odnosno srpski porezni obveznici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žrtvovaće za Vučićeve 'vojne planove' nešto manje od 1,3 milijarde evra (što je najveći vojni proračun u regionu), a trećina toga ide na modernizaciju vojske i kupovanju novog naoružanja, što bi značilo da bi Srbija, ako se sve ostvari, imala najjaču vojsku u regionu. Svi se pitaju ili radi ili to da širi paniku, što za svoj, što za tuđi (ruski!?) račun", piše "Index.hr"

Portal je naveo da Srbija dobija "vojne poklone" od Rusije i Belorusije.

Hrvatski portal, "Dnevno.hr" navodi da je situacija u vojsci Hrvatske zabrinjavajuća, i da Aleksandar Vučić zna šta radi i dobro zna zašto naoružava Srbiju.

Oni smatraju da se time dovodi u pitanju teritorijalni integritet Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.