Hrvat ga udarao na parkingu, a onda su se i drugi pridružili: Uhapšen muškarac koji je pretukao Srbina u Rijeci

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvat ga udarao na parkingu, a onda su se i drugi pridružili: Uhapšen muškarac koji je pretukao Srbina u Rijeci

Policija je u petak saopštila da njeni policijski službenici sprovode kriminalističko istraživanje

M. Š. (43) iz Viškova uhapšen je u subotu rano ujutro na graničnom prelazu Rupa, zbog osnovane sumnje da je pre nekoliko dana u Viškovu počinio krivično delo pretnje i biće predat pritvorskom nadzorniku, saznaje se iz operativnog dežurstva Policijske uprave primorsko-goranske.

Iz policije se saznaje i da je reč o slučaju od 20. avgusta, koji se dogodio na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << parkingu na Viškovu. Tada je povređen 70-godišnji hrvatski državljanin, pripadnik srpske nacionalne manjine, koji je medijima rekao da je pretučen i vređan na nacionalnoj osnovi.

O daljem postupanju prema uhapšenom odlučiće merodavno Državno tužilaštvo.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je u subotu da je "vezano za delo na Viškovu jutros u ranim jutarnjim satima uhvaćena osoba koja se dovodi u vezu s napadom na građanina Hrvatske od pre dva dana".

Policijska uprava primorsko-goranska izvestila je u petak da njeni policijski službenici sprovode kriminalističko istraživanje vezano za događaj u kojem je 20. avgusta u Viškovu povređen 70-godišnjak, koji je medijima izjavio da je premlaćen i vređan po nacionalnoj osnovi.

Kako je objavljeno, 70-godišnji Dobrivoje Arsić, koji živi u Viškovu, po dolasku na parkiralište pred zgradom u kojoj živi zatekao je parkirani automobil na mestu na kojem on obično parkira. Zatražio je od suseda, kod kojega je bio vlasnik tog automobila, da ga premesti, ali je on to odbio pa se Arsić parkirao ispred tog automobila.

Arsić je rekao da je ubrzo više osoba s parkinga počelo da ga vređa po nacionalnoj osnovi, s obzirom na to da je Srbin, i da udara u njegovo vozilo. Dodao je da se, nakon što je zvao policiju, vratio na parking gde su nastavili da ga vređaju i potom ga udarili nekoliko puta u glavu i prsa.

Istakao je i da su mu policajci, kada su stigli na parking, rekli da će ga privesti zbog narušavanja javnog reda i mira.

Arsić se obratio Srpskom narodnom veću (SNV), a njihov pravni savetnik Milan Eraković medijima je rekao da protiv napadača nisu podnete prekršajne prijave, već samo protiv Arsića, što je PU primorsko-goranska opovrgla.

Eraković je izvestio da je SNV podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih počinitelja u sredu, uz Arsićevu saglasnost, za krivično delo pretnje, nanošenja telesnih povreda i uznemiravanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.