Hoti patuljak naspram Vučića

Izvor: B92, 30.Jun.2020, 19:28

"Hoti patuljak naspram Vučića"

Novinar britanskog "Ekonomista" i stručnjak za Balkan Tim Džuda govorio je o optužnici protiv Hašima Tačija i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Ako optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija bude potvrđena i on podnese ostavku, kao što je najavio, dijalog Srbije i Kosova će biti oslabljen, jer dve strane nemaju jednako snažne pregovarače, ocenio je Džuda.

Džuda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Glas Amrrike navodi i da je malo verovatno da će se sastanak, koji je zakaza, pa otkazan u Vašingtonu, na kraju održati, jer je situacija sa Tačijem neizvesna, a predsednički izbori u Americi sve bliže.

Mislim da će optužnica biti potvrđena, jer se na tome radi već 20 godina. Mislim da tužilac ne bi ni podigao optužnicu da nije prilično siguran da će biti potvrđena. I ne samo to, verujem da ima dovoljno dokaza i da pobedi na sudu, predočio je Džuda.

Džuda je istakao i da se postavlja pitanje održavanja sastanka u Parizu sredinom jula, odnosno da li će kancelarka Angela Merkel i predsednik Emanuel Makron želeti da budu viđeni sa Tačijem, da se sa njim rukuju.

Ako ne bude mogao da ide u Pariz, onda imamo problem. Imate gospodina Vučića i, bez želje da uvredim Hotija, on je u poređenju sa Aleksandrom Vučićem politički patuljak. I mislim da ovaj problem još nije rešen ni u Parizu, ni u Berlinu, Prištini ili Beogradu, smatra Džuda.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Predsednički izbori,   Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanski novinar i stručnjak za Balkan: "Hoti je politički patuljak u odnosu na Vučića"

Izvor: Večernje novosti, 30.Jun.2020

Novinar britanskog „Ekonomista“ i stručnjak za Balkan Tim Džuda ocenio je za Glas Amerike da se sastanak u Vašingtonu neće održati Novinar britanskog „Ekonomista“ i stručnjak za Balkan Tim Džuda ocenio je za Glas Amerike da se sastanak u Vašingtonu neće održati,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.