Hongkong prvi put uvodi zaključavanje

Izvor: B92, 22.Jan.2021, 14:40

Hongkong prvi put uvodi zaključavanje

Hongkong će uvesti prvi zaključavanje od početka pandemije koronavirusom, kojim će biti obuhvaćene desetine hiljada građana, kako bi suzbio novi talas zaraze.

Saut Čajna mornig post navodi da će tom merom od petka u ponoć biti obuhvaćeni distrikti Džordan i Šam Šui Po, koji se nalaze na malom ali gusto naseljenom delu ostrva Kovlun, prenosi Rojters.

Kako navodi Gardijan, izlazak iz kuće biće zabranjen svima koji nemaju negativan test na koronavirus, a ta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mera će biti na snazi dok svi stanovnici sa tog područja ne budu testirani.

Mediji navode da je 1.700 policajaca spremno da sprovede meru zatvaranja.

Hongkong je bio među prvim delovima sveta pogođenim koronavirusom.

Ta kineska autonomna oblast uspela je da zadrži broj inficiranih ispod 10.000, sa oko 170 preminulih veći deo prošle godine, sprovodeći stroge mere socijalnog distanciranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.