Holivudske zvezde o borbi sa depresijom: Ima izlaza iz mraka

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2017, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holivudske zvezde o borbi sa depresijom: Ima izlaza iz mraka

Tiranin savremenog sveta - depresija. Ova boljka ne bira žrtvu. Napada siromašne, bogate, običan svet i slavne. Gura ih u mrak iz koga neki nemaju sreće da izađu. Pojedine poznate ličnosti su obelodanile svoju borbu. Tako su pokazale da ni njima ne cvetaju ruže u nadi da će pomoći nekome kome je pomoć potrebna i da nisu sami na ovom svetu.

Lepotici Ketrin Ziti Džons mnogi su zavideli. Smatrali su da ima bajkolik život ispunjen premijerama, harmoničnim brakom, pozamašnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svotom novca i slavom. Šta njoj može da fali?

Poznata glumica ima sve osim zdravlja. U 2011. godini otkrila je svetu da ima bipolarni poremećaj, koji je glavni krivac za duboku depresiju. Ona je, kaže, istupila pred kamere kako bi svet učinila bezbednijim za sve one koji imaju ovu dijagnozu, zbog nje ne izlaze iz kuće i pomišljaju na samoubistvo.

Da poznati nisu imuni na ljubavne probleme i da zbog njih upadaju u očaj pokazao je glumac Dejvid Arket nakon što se razdvojio od supruge Kortni Koks:

- Želeo sam da potisnem sve svoje emocije. Izduvni ventil sam pronašao u ludim žurkama, noćnim klubovima i piću. Nakon ovakvih "napada" ujutru sam želeo da se zavučem u krevet i umrem.

Uz božju pomoć i prosvetljenje za koje tvrdi da ne zna odakle je stiglo, Arket se prijavio u centar za odvikavanje od alkohola i uhvatio u koštac s ovom opakom boljkom.

Uvek nasmejani Oven Vilson je, po mišljenju mnogih, najvedriji glumac na holivudskoj sceni. Svet je video njegovu tamniju stranu kada je pre 10 godina procurio izveštaj da je u svom domu pokušao da okonča sebi život. Javnost je ostala šokirana, a prijatelji su objasnili da se Oven bori sa svojim demonima i narkomanijom veoma dugo. Zahvaljujući bliskim osobama i psihijatru, glumac je prevazišao probleme i dobio volju za životom. Danas često govori o tom periodu u nadi da će njegove reči spasti izgubljene duše.

Holivudski miljenik Ventvort Miler već godinama objašnjava zbog čega se povukao sa javne scene. Za njim su uzdisale dame, a i mladići širom planete. Nakon što ga je uloga Majkla Skofilda u seriji "Bekstvo iz zatvora" proslavila, pobegao je od budnog oka medija.

- Patio sam u tišini. Glasovi u glavi su me ohrabrivali da preuzmem drastične mere. Borio sam se sa depresijom još od detinjstva. Ova bitka me je koštala prijatelja, veza i zbog nje sam imao hiljade neprospavanih noći.

Ventvort je iz ove borbe izašao kao pobednik, ali tek kada je "izašao iz šifonjera", odnosno obelodanio svoje seksualno opredeljenje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.