Holandska vlada podnela kolektivnu ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2021, 15:22

Holandska vlada podnela kolektivnu ostavku

Vlada holandskog premijera Marka Rutea kolektivno je podnela ostavku zbog izveštaja koji je optužuje za loše upravljanje subvencijama za brigu o deci, a što je hiljade porodica dovelo u materijalnu propast, prenosi nacionalna televizija NOS.

Ostavka je usledila pošto je parlamentarna istraga prošlog meseca utvrdila da su poreski službenici izazvali finansijsku propast hiljada porodica, optužujući ih bez osnova za prevaru.

Istraga je utvrdila da je oko 10.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << porodica bilo neopravdano primorano da vrate desetine hiljada evra subvencija, što ih je dovelo do gubitka posla, bankrota i razvoda.

Taj slučaj je parlamentarna istraga okarakterisala kao višegodišnju "nepravdu bez presedana", javlja Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolektivna ostavka - pala vlada Holandije

Izvor: B92, 15.Jan.2021

Vlada holandskog premijera Marka Rutea kolektivno je podnela ostavku zbog izveštaja koji je tereti za loše upravljanje subvencijama za brigu o deci...To je hiljade porodica odvelo u finansijsku propast, prenosi nacionalna televizija NOS...Rute će kasnije danas o toj odluci obavestiti kralja Vilema-Aleksandera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.