Hitno prikupljanje pomoći za Goranove oči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitno prikupljanje pomoći za Goranove oči

MOROVIĆ - Dečaku Goranu Torbici (12) iz Morovića, koji je slabovid od rođenja, hitno je potreban novac za operaciju u Rusiji, koja bi mu omogućila normalan život.

Goranu je do 5. juna potrebno 5.000 evra za operaciju u očnoj klinici "Fjodorov" u Kalugi, gde će mu ruski stručnjaci operisati jedno, a u narednih godinu dana i drugo oko.

Posle te dve operacije Goran bi mogao da nastavi normalno školovanje i druženje sa drugovima iz razreda, koji mu nesebično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomažu u čitanju i pisanju, za šta je, prema rečima njegove razredne Smilje Pešić, izuzetno talentovan. "Kao da se priroda postarala za nekakvu ravnotežu, pa Goran umesto dobrog vida, divno piše i skrivene emocije prenosi na papir, darujući nam dirljive priče", kaže razredna.

Veseli voz Petog jedan

Ona je, kako kaže, ponosna na svoje Peto jedan odeljenje, na Goranove školske drugare, koji su i pokrenuli tu humanitarnu akciju, svesni nemaštine njegovih roditelja, koji se, uz to, bore i sa istovetnom bolešću koja je napala i Goranove sestre - sedmogodišnje bliznakinje.

Goranovi drugovi i drugarice su osmislili dečiju predstavu "Veseli voz", koju izvode po okolnim školama, skupljajući dobrovoljne priloge. Do sada su za svog omiljenog drugara sakupili oko 2.000 evra, a očekuju da se i drugi ljudi dobre volje odazovu i pomognu Goranu da nesmetano živi, uči, igra se i raduje.

Kako kaže njegova nastavnica srpskog i razredna, "nečiji dinar je veći od nečijeg miliona, ako je od srca dat".

Čežnja za normalnim životom

A želja troje dece porodice Torbica da žive normalnim životom je neizmerna. Na nedavnom krosu predškolskih ustanova, održanom u Moroviću, prva kroz cilj je prošla Goranova sestra. Iako, takođe, slabovida, pokazala je put sebi, sestri i svom bratu, ali i svima nama, kako se bori za život i ide napred, uprkos bolesti i, naizgled nepremostivim problemima.

Dobrovoljni prilozi se mogu uplatiti na račun Vojvođanske banke: 355-000 000 53 43 324-85. Telefon Goranove majke, Snežane Torbica je: 022/736383 ili mobilni 064/ 3811415. Adresa: Bosutka 145, Morović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.