Hitno prekinuta sednica Hrvatskog sabora;  Vi niste u samoizolaciji, imate li test da ste negativni? VIDEO

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 14:09

Hitno prekinuta sednica Hrvatskog sabora; " Vi niste u samoizolaciji, imate li test da ste negativni?" VIDEO

Predsednik Hrvatskog sabora prekinuo je danas sednicu jer se jedna poslanica pojavila na zasedanju iako je, navodno, trebalo da bude u samoizolaciji.

Naime, Daliju Orešković, predsednik Sabora je podsetio da je njen klub Sekretarijatu Sabora 26. novembra uputio dopis da će ona biti sedam dana u izolaciji zbog kontakata sa zaraženom osobom.

"Vaš klub je juče uputio dopis da ćete biti u samoizolaciji - vi i Anka Mrak Taritaš. Sad ste ovde, o čemu se radi?", pitao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zastupnicu.

"Ja sam u samoizolaciji kako je odredio lekar opšte prakse, to je deset dana od kontakta koji sam imala sa zaraženom osobom, a kako ste vi sistem osmislili i kako se tih 10 dana računa, nije moja odgovornost", uzvratila je Orešković, prenosi Jutarnji list.

Predsednik Sabora je odbacio takvo prebacivanje odgovornosti, pa joj ponovio šta je njen Ženski klub pisao Sekretarijatu.

"Vi niste u samoizolaciji, imate li test da ste negativni?", upitao je on pa dobio negativan odgovor.

Onda ćemo prekinuti sednicu da se utvrde činjenice, to neću dozvoliti, ovo je ugrožavanje zdravlja zastupnika, poručio je predsednik Sabora, pa prekinuo sednicu.

Po završetku pauze, utvrđeno je da Orešković, ipak, može danas prisustvovati sednici Sabora.

Spornu situaciju u Saboru pogledajte dole u video-prilogu (sve se dešava na nekih sat od početka prenosa)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.