Hitna informacija iz Vlade: Policijski čas se najavljuje 48 sati ranije, neće biti od srede

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna informacija iz Vlade: Policijski čas se najavljuje 48 sati ranije, neće biti od srede

Policija radi na tome da utvrdi ko stoji iza ove lažne vesti i da ga privede.

Građanima Srbije stižu poruke koje imaju za cilj izazivanje panike i haosa. Ne nasedajte, ovo je lažna vest!

- Od srede u ponoć počinje 24h karantin. Uvodi se softver gde sms-om pošalješ na odobrenje da izađes i stigne ti odobrenje sms koje pokažeš patroli na ulici. Nabavite sutra što vam treba... Čuvaj se president... - piše u ovoj poruci.

Poruka stiže sa ovog broja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2684319.

Kako se saznaje, ova informacija nije tačna, već neko pokušava da izazove haos.

- Nije tačno da će sutra u 18 časova biti uvedena 24-časovna zabrana kretanja. Ukoliko dođe do ovakve mere građani će biti upoznati najmanje 48 časova unapred - kažu u Vladi Srbije.

Podsetimo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić rekao da je spreman da predloži najstroži policijski čas od 24 časa, da niko neće moći na ulicu.

- Ako se naše ponašanje ne promeni, onda ćemo možda i uvesti 24-časovno kretanje, da niko ne može napolje. Juče kako je bilo... Bilo je dovoljno da vidite ulice. Donećemo tu odluku ako bude bilo potrebe, to radimo zbog ljudi, ne zbog nas. I ako uvedemo taj celodnevni čas, biće rigorozan. To znači da ne može niko na ulicu. Ne ide se na ulicu, kraj - rekao je predsednik.

- Kako ne idu penzioneri u prodavnicu, tako i ostali. Neće se moći ni u prodavnicu! Kako će to da izgleda? Ne znam, prvi put sam u ovakvoj situaciji! Uvešćemo to sledeće nedelje, ako rezultati ne budu bolji - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.