Hiljade dolara za hrabrog beskućnika zbog pomoći policiji

Izvor: N1 televizija, 12.Nov.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade dolara za hrabrog beskućnika zbog pomoći policiji

Desetine hiljade dolara prikupljeni su za hrabrog beskućnika koji je hteo da pomogne policiji za vreme napada nožem u Melburnu prošlog petka.

 Napadač Hasan Kalif Šire Ali (30) zapalio je svoj automobil pre nego što je na smrt izbo starijeg muškarca i ranio druge dve osobe u središnjem poslovnom delu australijskoga drugog po veličini grada.

Majkl Rodžers, nazvan "Čovek s kolicima" gurnuo je kolica za kupovinu na napadača naoružanog nožem dok su dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << policajaca pokušala da ga razoružaju.

LATEST: A man has stabbed a person to death, and left two others injured during a crazed attack on Bourke Street. @Eliza_Rugg9 is LIVE. #9Newspic.twitter.com/bL1LHGpR0T

Tada su napadača pogodili, a od zadobijenih rana umro je u pritvoru.

Više od 110.000 australijskih dolara (79.000 američkih dolara) donirano je 46-godišnjem Rodžersu do ponedeljka ujutro putem GoFundMe kampanje naslovljene "Ne nose svi heroji kape".

Prikupljanje je u subotu pokrenula neprofitna organizacija Zajednica melburnskih beskućnika.

Zvaničnik policije u Viktoriji Šejn Paton rekao je da je policija "izuzetno zahvalna" Rodžersu zbog pomoći.

"Nema sumnje, poneo se vrlo hrabro", rekao je Paton za radio ABC.

Vlada je poništila pasoš Šireu Aliju 2015. zbog zabrinutosti da bi mogao da ode u Siriju i pridruži se Islamskoj državi.

Članovi njegove porodice rekli su za lokalne medije da je patio od duševnih poremećaja koji su prethodili napadu, međutim policija kaže da nisu videli ikakvu službenu evidenciju o tome.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.