Suzavac i vodeni topovi na demonstrante u Hongkongu

Izvor: Beta, 31.Avg.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzavac i vodeni topovi na demonstrante u Hongkongu

Policija Hongkonga upotrebila je danas suzavac i vodene topove da potisne demonstrante okupljene ispred sedišta vlade, dok je desetine hiljada ljudi izašlo na ulice više kvartova grada uprkos jakoj kiši i zabrani okupljanja.Demonstranti su uperili lasere na policiju i gadjali je raznim predmetima preko velikih barijera podignutih da se drže dalje od vladinih zgrada gde je i lokalni parlament. Policija je uzvratila suzavcem, a kasnije i sa vodenim topovima.  Dve strane su stajale jedna naspram druge neko vreme ali su demonstranti počeli da se povlače kada se proširio glas da su policijska pojačanja krenula u njihovom pravcu.Ispred zvaničnih zgrada ostalo je nekoliko demonstranata iz prvih redova koji su povremeno bacali molotovljeve koktele na policijske kordone i, kako je izgledalo, čekali naredjenje da krenu napred.  Mnogi demonstranti su se povukli pošto su stigla velika policijska pojačanja na ulice i izgledalo je da se priprema operacija rasterivanja. Vlasti su odbile da daju dozvolu za marš do kancelarije kineske vlade da se obeleži peta godišnjica odluke kineske vladajuće komunističke partije od 31. avgusta kojom se odbija održavanje demokratskih izbora u Hongkongu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ulice Honkonga "pune" uprkos zabrani okupljanja

Izvor: B92, 31.Avg.2019

Hongkong -- Hiljade prodemokratskih honkonških aktivista izašli su danas na ulice uprkos zabrani okupljanja i dan posle hapšenja više istaknutih ličnosti protestnog pokreta..Policija je zabranila okupljanje u subotu navodeći kao razlog okršaje s demosntrantima prethodne nedelje, koji su bili medju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.