Hidrolog: Vodotoci mirni, bez upozorenja na bujice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 13:16

Hidrolog: Vodotoci mirni, bez upozorenja na bujice

Vodotoci u Srbiji su mirni i za sada nema upozorenja na bujice, kažu za Tanjug u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Hidrolog Dejan Vladiković ističe da se nakon naglog otapanja snega prati situacija i ukazuje da se za vikend i početkom sledeće nedelje očekuje umereni porast vodostaja Dunava, Save, Zapadne i Južne Morave, Ibra, Lima, Nišave, Toplice.

Kaže da se očekuje da bi vodostaji na pojedinim rekama mogli dostići upozoravajuće nivoe, ali napominje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njih neće preći.

Vladiković navodi da će se sneg u predelima nižim od 1.000 metara nadmorske visine potpuno otopiti, ali i da se od utorka očekuju zahlađenje i nove snežne padavine.

Kako kaže, tada postoji mogućnost da porastu vodostaji Mlave, Peka i Timoka.

Novi porast vodostaja na rekama očekuje se i oko 30. januara, navodi Vladiković za Tanjug.

Prema njegovim rečima, izlivanja reka, odnosno upozorenja na bujice za sada nema.

Vladiković napominje da javna preduzeća u stanju pripravnosti.

"Mirna je situacija i prati se ostvarenje prognoza", ističe hidrolog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.