Herz-Feniks proširiće kapacitete i uposliti još 50 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2020, 13:22

Herz-Feniks proširiće kapacitete i uposliti još 50 ljudi

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas firmu Herz - Feniks BB u Nišu, koja planira da proširi kapacitete i otvori još 50 radnih mesta.

Atanasković je rekla Tanjugu da je posetila tu nišku fabriku na poziv direktora i najavila da će ministarstvo finansijski pomoći nove investicije Herz feniksa.

Firma proizvodi elemente i sisteme automatske regulacije i upravljanja u oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja.

"Imaju želju da prošire >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kapacitete i da uposle još 50 novih radnika, što to je za mene bio pozitivan signal da dođem i vidim čime se bave i šta rade kako bi ima pomogli u njihovom naporu", navela je Atanasković.

Kaže da će Ministarstvo privrede naći načina da im pomogne kada je reč o finansijama i investicijama, a da sa gradskom upravom u Nišu treba da vide za pogodnu lokaciju na kojoj će se nalaziti novi proizvodni kapaciteti.

Dodala je da je da će o proširenju kapaciteta te firme obavestiti premijerku Anu Brnabić i ministarku energetike Zoranu Mihajlović u čijoj je nadležnosti jedan deo, kako bi im im se pomoglo u daljem širenju.

Direktor prodaje koporacije Herz Srbija Milan Mihajlović je zahvalio ministarki privrede na poseti firmi Herz - Feniks BB.

"Hvala ministarki i njenom timu što su na naš poziv došli da nam pomognu i sagledaju mogućnosti Herz - Feniks proširi kapcitete, ulaže i investira u Niš, poveća broj zaposlenih i realizuje veći izvoz", naveo je Mihajlović u izjavi za Tanjug.

Kaže da je Herz - Feniks BB već 50 odsto izvozno orijentirana firma.

"Zahvalni smo vladi i premijerki Brnabić što su omogućili da Ministarstvo privrede bude uključeno u sva ova pitanja i nadamo se da će se uključiti i Ministarstvo energetike koje je nadležno za ostala otvarena pitanja", dodao je on.

Mihajlović navodi da korporacija planira da investira u proširenje, kao i da oformi centar za jedna deo proizvodnog programa za automatike u integrisanim sistemima daljinskog grejanja.

Taj centar bi bio značajan kako za Niš tako i celu Srbiju za razvoj nove automatike i elektronike, po čemu je Niš već poznat, naveo je direktor,

Istakao je da bi se iskoristio postojeći inežnjerski kadar za tu oblast po kome je Niš, inače, poznat.

Kompanija Feniks BB osnovana je 1990. godine i tokom višedecenijskog uspešnog poslovanja učvrstila je svoju poziciju u grupi vodećih proizvođača elemenata i sistema automatske regulacije i upravljanja u oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja.

Od 2014. godine Feniks BB je vlasništvu kompanije HERZ-Armaturen Ges.m.b.H , čime je omogućen ubrzan razvoj u skladu sa najvišim evropskim standardima, kao i prisutnost na svetskim tržištima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.