Herkules kaput – od kratkog leta do sedmočasovne vožnje

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Herkules" kaput – od kratkog leta do sedmočasovne vožnje

Probleme sa dotrajalom tehnikom austrijske vojske na svojoj koži je osetio i ministar odbrane te zemlje Tomas Starlinger.
Transportni avion austrijske vojske "herkules C-130" kojim je ministar Starlinger trebalo da se vrati iz Sarajeva u Beč, zbog kvara nije ni poleteo.

Starlinger, koji je bio u obilasku austrijskih trupa, bio je prinuđen da sa svojim delegacijom iz prestonice BiH krene na sedomčasovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vožnju automobilom.
Kako piše Klajne cajtung, to je bio jedini "herkules" koji se smatrao ispravnim, budući da su preostala dva odavno parkirana zbog kvara na propelerima klipnog motora.
Vraćajući se iz Libana, isti avion sa oznakom 8T-CB je pre samo nekoliko dana bio prinuđen da sleti na Kipar usled problema sa hidraulikom.
Starlinger je za Klajne cajtung prokomentarisao kvar aviona rečima: "Ova situacija je simbol problema u austrijskim oružanim snagama. Vidite da smo na ivici".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Austrijska armija pred bankrotom: Vojni avion u kvaru, ministar se vraća kolima iz BiH

Izvor: Večernje novosti, 06.Dec.2019

Austrijska vojska se nalazi u teškoj situaciji, na koju je upozorio ministar odbrane Tomas Štarlinger, koji je sada i na „sopstvenoj koži“ imao priliku da oseti koliko je austrijska vojna oprema zastarela Austrijska vojska se nalazi u teškoj situaciji, na koju je upozorio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.