Heder Nauert umesto Niki Hejli na mestu ambasadorke pri Ujedinjenim nacijama

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heder Nauert umesto Niki Hejli na mestu ambasadorke pri Ujedinjenim nacijama

Portparolka Stejt departmenta i nekadašnja voditeljka na kanalu Foks njuz smatra se neobičnim izborom za ovaj položaj.

Američki predsednik Donald Tramp će objaviti da će portparolka Stejt dipartmenta Heder Nauert preuzeti mesto ambasadora SAD pri Ujedinjenim nacijama, izveštavaju američki mediji.

Ovu vest je preneo i kanal Foks njuz na kome je Nauert radila kao voditeljka.

Niki Hejli je objavila u oktobru da će napustiti poziciju predstavnice za štampu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stejt dipartmenta do kraja godine.

Posao portparolke u Stejt dipartmentu, koji je započela u aprilu 2917, njen je prvi državni posao.

Foks njuz tvrdi da će Tramp tvitovati o ovom izboru u petak, dok su agenciji Blomberg tri izvora potvrdila da je Nauert kandidat.

U Stejt dipartmentu nisu hteli da komentarišu ovu vest.

Američka ambasadorka u UN podnela ostavku

SAD napustile "pristrasni“ Savet UN za ljudska prava

Blumberg izveštava da je Nauert neobičan izbor za ovu poziciju, jer nema puno iskustva u administraciji i spoljnoj politici.

Pored toga što je bila portparolka, Nauert je postavljena na mesto podsekretara za javnu diplomatiju i odnose s javnošću u martu prošle godine.

Njeno postavljenje u Ujedinjene nacije mora da odobri američki Senat.

Dosadašnja ambasadorka, Niki Hejli, jedna od retkih žena u Trampovom kabinetu, nije navela razlog odlaska sa ove pozicije, ali je odbacila navode da će se kandidovati za predsednicu 2020. godine.

Tramp je za Hejli rekao da je "obavila neverovatan posao".

Kao njene zamene u javnosti su pominjana imena Dine Pauel, nekadašnje zamenice savetnika u Savetu bezbednosti, i Trampove kćerke Ivanke.

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Heder Nauert umesto Niki Hejli na mestu ambasadorke pri Ujedinjenim nacijama

Izvor: Radio 021, 07.Dec.2018

Portparolka Stejt dipartmenta i nekadašnja voditeljka na kanalu Foks njuz smatra se neobičnim izborom za ovaj položaj...AFPNauert je radila za Foks njuz i mrežu ABC..Američki predsednik Donald Tramp će objaviti da će portparolka Stejt dipartmenta Heder Nauert preuzeti mesto ambasadora SAD pri...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.