Haradinaj o Velikoj Albaniji, EK o dobrosusedskim odnosima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 17:17

Haradinaj o "Velikoj Albaniji", EK o "dobrosusedskim odnosima"

Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradnaja na stvaranje "Velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i pridržavanju se evropskih vrednosti.

"Politički lideri u regionu treba da daju primer u promociji klime međusobnog poverenja, negovanju dobrosusedskih odnosa, regionalne saradnje i principa i vrednosti za koje se zalaže EU", rečeno je Tanjugu u Evropskoj komisiji.

U Komisiji dodaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se to odnosi i na period izborne kampanje, u kojoj se Kosovo trenutno nalazi.

U evropskim diplomatski izvorima za Tanjug napominju da ne žele da komentarišu "slične izjave" i time "daju na značaju" onima koji ih koriste u političke svrhe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.