Izvor: N1 televizija, 14.Feb.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje oficira, incident i spiskovi aktivista SNS

Kapetan Vojske Srbije, koji je juče uhapšen kao osumnjičeni za nasilničko ponašanje zbog navodnog napada na aktiviste Srpske napredne stranke, saslušan je i pušten na slobodu.

Izvor: N1

Dok prvi čovek beogradskih naprednjaka, koji obavlja i dužnost ministra policije, Nebojša Stefanović tvrdi da je oficir udarao aktiviste, Vojni sindikat navodi da je oficir uhapšen samo zato što je negodovao zbog prakse aktivista da zvone građanima na vrata u potrazi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za sigurnim glasovima.

Kampanja je u jeku, pa aktivisti SNS kucaju na vrata građana. U utorak, na beogradskoj Zvezdari, u prizemlju jedne zgrade izbio je incident. Naprednjaci kažu, da ih je kapetan srpske vojske, koji tu živi, fizički napao.

U Vojnom sindikatu, međutim, tvrde da je obračun bio verbalni.

"Prosto je neverovatno da je čovek bio zadržan skoro 48 sati, odveden od svoje porodice, zbog toga što je, javno iskazao neslaganje sa ljudima koji predstavljaju stranku na vlasti", kaže Novica Antić iz Vojnog sindikata Srbije.

"Ovaj čovek je izašao iz svog stana, pripadnik specijalnih jedinica, treniran, ne da se obračunava sa decom, već da štiti ovu zemlju,, izašao i fizički se obračunava sa devojkom od koje je duplo teži", kaže ministar Stefanović.

Sukob je izbio zato što je kapetan pokušao da uzme spisak od naprednjaka, na kom je video svoje ime kažu u Sindikatu.

Koristimo isključivo spiskove stranačkih članova i simpatizera SNS-a, tvrdi Stefanović: "U svakom ulazu u zemlji imamo nekog člana".

N1: Čovek nije bio vaš član?

Stefanović: Mi nismo došli kod njega na vrata.

N1: Mnogi drugi se žale da im idete na vrata?

Stefanović: Mi idemo na sva vrata, kod svih, nemamo problem sa tim.

Nema problem Srpska napredna stranka, ali imaju ljudi kod kojih dolaze. Ispostaviće se, zakucali su i na vrata jednog od novinara koji je prisustvovao konferenciji.

FoNet: Video sam svoje ime i ime svoje supruge. Ni ona ni ja nismo članovi stranke i nismo nikome dali siguran glas.

Stefanović: Zaista ne znam za taj slučaj.

FoNet: Opština Zemun, imaju spiskove stanara i birački spisak, čak na istom papiru kao birački spisak.

Stefanović: Nemam informacija, ali proveriću.

Građani su s razlogom uznemireni, stranke barataju njihovim ličnim podacima, osnovano sumnja, posle niza sličnih incidenata poverenik za informacije od javnog značaja.

"Stranački aktivisti koriste podatke iz baze podataka državnih organa, koje bi trebalo da služe u druge svrhe, a stavljaju se strankama na raspolaganje radi realizovanja prikupljanja sigurnih glasova ili čega god", kaže Rodoljub Šabić.

O slučaju hapšenja kapertana VS oglasio se i Policijski sindikat Srbije. Navode da policiju ne treba koristiti u zastrašivanju građana.

"Bez prisustva vojne policije, samovoljno hapsiti oficira Vojske Srbije, zato što ne želi da mu stranački aktivisti kucaju na vrata i uznemiravaju, jeste stavljanje policije u službu politike, a to je nešto čemu će se Policijski sindikat Srbije najodlučnije suprotstaviti", naveli su.

Da li će protiv vojnog kapetana biti pokrenut postupak, odlučiće Tužilaštvo pošto ispita svedoke.

U Vojnom sindikatu kažu da su aktivisti SNS-a odbili da policija pozove Hitnu pomoć i da je i to dokaz da nemaju povrede. Ministar policije pak tvrdi - povredne liste postoje, naknadno su otišli u Klinički centar.
Pogledaj vesti o: Incident,   Vojska Srbije

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Incident sa aktivistima SNS i hapšenje kapetana

Izvor: N1 televizija, 14.Feb.2018

Kapetan Vojske Srbije, koji je juče uhapšen kao osumnjičeni za nasilničko ponašanje zbog navodnog napada na aktiviste Srpske napredne stranke, saslušan je i pušten na slobodu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.