Hapšenja u Sloveniji zbog krijumčarenja migranata

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u Sloveniji zbog krijumčarenja migranata

Novo Mesto -- Slovenačka policija uhapsila je danas četiri osobe osumnjičene za krijumčarenje 57 migranata koji su nelegalno transportovani kroz tu zemlju.

Policija u Novom Mestu saopštila je da su migranti pronađeni na tri različite lokacije u južnoj Sloveniji, blizu granice sa Hrvatskom. Njih 35 pronađeno je u kamionu sa italijanskim tablicama blizu graničnog prelaza, sedmoro je pronadjeno malo dalje kod granice sa Hrvatskom, a 15 ih je bilo blizu grada Kocevje.

Migranti dolaze u Sloveniju iz susedne Hrvatske tražeći put ka zapadnoj Evropi. Hiljade migranata ostane zarobljeno u drugim balkanskim zemljama kao što su Srbija i Bosna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HAPŠENJE U SLOVENIJI Četiri osobe iza rešetaka zbog krijumčarenja migranata

Izvor: Blic, 20.Sep.2019, 01:00

Slovenačka policija uhapsila je četiri osobe osumnjičena za krijumčarenje ljudi i pronašla 57 migranata koji su ilegalno prevoženi kroz zemlju, saopšteno je iz policije u Novom Mestu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.