Haos u Torontu: Kombijem pokosio pešake, deset mrtvih FOTO

Izvor: B92, 23.Apr.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Torontu: Kombijem pokosio pešake, deset mrtvih FOTO

Toronto -- Najmanje deset osoba je poginulo, a još 15 je povređeno kada je vozač kombija pokosio pešake u Torontu, potvrdila je policija.

Policija je pronašla i uhapsila vozača.

Stepen povreda niej poznat.

Neimenovani očevidac je za Rojters izjavio da je video najmanje dva tela na mestu incidenta.

Navodi se i da je lokalna bolnica "Sanibruk" putem Tvitera saopštila da je primila najmanje sedam povređenih.

Istražitelji koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bave napadom kombijem u kanadskom gradu Torontu razmatraju terorizam kao verovatni motiv napadača, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz bezbednosnih službi SAD.

Izvor agencije navodi da ne postoji razlog za verovanje da je bio slučajan incident s uletanjem iznajmljenog kombija firme "Rajder" u masu pešaka.

Prema snimcima koji su se pojavili u kanadskim medijima, vozač kombija je prilikom hapšenja tvrdio da ima pištolj i tražio od policajaca da ga ubiju

Policija je objavila da je beli kombi udario pešake raskrsnici ulice Jongi i Avenije Finč, a na televizijskim snimcima prikazano je ukazivanje pomoći povređenima koji leže na trotoaru.

Policija je zatvorila tu raskrsnicu, a obustavljena je i metro linija koja prolazi kroz to područje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kombi pokosio desetak pešaka u Torontu

Izvor: N1 televizija, 23.Apr.2018

Beli kombi pokosio je desetak pešaka u centru Toronta, a između osam i deset osoba je povređeno, navela je policija tog grada...Policija je na društvenoj mreži Twitter objavila da je vozilo pokosilo pešake, ali nije precizirala da li se radi o namernom činu ili o nesreći...Vozilo je srušilo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.