Haos u Pomoravlju: Obilna kiša pokrenula bujice, njive pod vodom FOTO

Izvor: B92, 04.Jun.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Pomoravlju: Obilna kiša pokrenula bujice, njive pod vodom FOTO

Jagodina -- Noćašnji prolom oblaka i višečasovna kiša napravili su pravi haos u opštinama Pomoravskog okruga.

Reke su u koritima, ali bujice i potoci napravili su probleme u nekoliko sela u okolini Svilajnca, Ćuprije i Paraćina.

U Jagodini, u Ulici kneza Lazara, kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu, koja izbija iz šahtova i plavi ulicu. Velike količine vode su i ispred benzinske pumpe "Knez" na ulazu u Ribare i po zasejanim njivama kukuruza. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U opštini Svilajnac najkritičnije je u selima Subotica, Sedlare, Troponja i Vojska, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Predrag Milanović.

Opštinski štabovi za elementarne nepogode u Ćupriji i Paraćinu saopštili su da u opštini Ćuprija zbog bujica imaju problema sela Isakovo, Supska, Krušar i Dvorica, a u Paraćinu Svojnovo i Potočac.

U opštini Despotovac pod vodom je oko hiljadu hektara oranica u selu Miliva i okolini, saopštio je Štab te opštine.

Reka Belica, kroz Jagodinu, ali i celim tokom do ušća u Veliku Moravu je gotovo napunila korito, a njen vodostaj se prati, rečeno je Tanjugu u Gradskom štabu za vanredne situacije. Slično je i s rečicom Lugomir, a obe su u tom gradu pre pet godina donele katastrofalnu poplavu.

Od juče je znatno porasla i Velika Morava, koja mutna i nabujala nosi velike količine otpada i slaže po moravskim vrbacima.

Na njivama, zasejanim kukuruzom, povrćem i ozimim žitaricama, velike su količine vode.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prolom oblaka napravio HAOS u Pomoravskom okrugu: Potopljen kukuruz, pod vodom hiljadu hektara, BUJA VELIKA MORAVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2019

Noćašnji prolom oblaka i višečasovna kiša, napravili su pravi haos u opštinama Pomoravskog okruga...Reke su u koritima, ali bujice i potoci napravili su probleme u nekoliko sela u okolini Svilajnca, Ćuprije i Paraćina...U Jagodini, u ulici Kneza Lazara, kišna kanalizacija nije mogla da primi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.