Haos u Otavi, a Srbi stavili prase na ražanj. Oglasio se ambasador Srbije VIDEO

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 10:36

Haos u Otavi, a Srbi stavili prase na ražanj. Oglasio se ambasador Srbije VIDEO

Otava -- Situacija u Otavi zbog protesta u vezi sa vakcinacijom protiv koronavirusa privukla je veliku pažnju svetske javnosti.

Odluka o obaveznoj vakcinaciji prevoznika izazvala je veliko nezadovoljstvo življa, a ambasador Srbije u Kanadi Dejan Ralević govorio je za TV Prav o situaciji u Otavi. Takođe, osvrnuo se i na snimak na društvenim mrežama, na kom se vidi kako kamiondžije peku prase na ražnju.

"Policija je angažovana u svim delovima grada, zatražili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i pomoć u vidu više policajaca, sve je istina što pišu u medijima. Sve ulice su blokirane parkiranim kamionima. Vanredno stanje jeste intrument u rukama gradonačelnika. U centru grada je ogromna buka. Što se tiče pečenje praseta, da, istina je. Kanada je zemlja doseljenika, svako je doneo nešto svoje, neke običaje. Tako da je to znak pokazivanja ono što voli da radi srpska zajednica, a to je porodično okupljanje uz prase, uz ražanj", rekao je Ralević.

Prema njegovima rečima, to je bio duhovit načina da se pokaže odakle se dolazi, iz koje zemlje.

"Svako je nosio zastavu svoje zemlje, pa se tako vijorila i srpska, ali prvenstveno kanadska jer su oni svi kanadski građani", dodao je on.

"O namerama kamiondžija, ali i vlasti s druge strane, niko ne može da predvidi, jer za sada, svako drži svoju stranu i svoje zahteve", rekao je Ralević.

Opšrinije pogledajte u video prilogu.

Podsećanja radi, kanadska prestonica Otava već 11 dana je blokirana zbog ptotesta kaminodžija zbog obavezne vakvinacije onih prevoznika koji prelaze granicu sa SAD.

Gradonačelnik Otave Džim Votson proglasio je vanrednu situaciju zbog protesta kamiondžija. Demonstranti su paralisali centar Otave, a neki od njih kažu da žele da vide leđa aktuelnoj vladi.

Na društvenim mrežama mogu se naći brojni snimci sa protesta, a među njima je najviše zapao za oko onaj na kojem kamiondžije peku prase na ražnju.

Kanadski sud je danas doneo privremenu zabranu protiv demonstranata koji protestuju zbog obaveznog vakcinisanja protiv kovida 19, a ta mera ima za cilj da spreči ljude da trube u centru grada, preneo je Rojters.

Advokat je podneo grupnu tužbu u ime žitelja kanadske prestonice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.