Haiti: Demonstranti napadaju poslovne zgrade u pokušaju da zbace predsednika

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haiti: Demonstranti napadaju poslovne zgrade u pokušaju da zbace predsednika

Port-O-Prens -- Demonstranti koji bi da zbace predsednika Haitija Žovenela Moiza, napali su danas poslovne zgrade i policijsku stanicu.

Opozicioni lideri obećavaju da neće biti mira dok predsednik ne podnese ostavku.

Lideri opozicionih stranaka već tri nedelje šalju na ulice grupe mladih da sprečavaju rad i javnih i privatnih firmi.

Demonstranti su za danas najavili masovne proteste kako bi povećali pritisak na Moiza.

Po izjavama svedoka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demonstranti su pre podne spalili i opljačkali policijsku stanicu u primorskom mestu Site Solej, a reporter Radio-stanice "Zenit" je rekao da je video kako je agencija za iznajmljivanje vozila napadnuta i zapaljena.

Jedan od lidera opozicije, senator Juri Latorti rekao je za Radio "Karaibes" da oni neće biti odgovorni šta god da se dogodi šefu države, ako danas ne podnese ostavku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haiti: Demonstranti napadaju poslovne zgrade u pokušaju da zbace predsjednika

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2019

PORT-O-PRENS - Demonstranti koji bi da zbace predsjednika Haitija Žovenela Moiza napali su danas poslovne zgrade i policijsku stanicu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.