Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haiko Mas: Nemačka sumnjičava prema mogućoj razmeni teritorija Srbije i Kosova

Nemački ministar spoljnih poslova Haiko Mas izrazio je danas sumnjičavost prema rasrpavi o mogućoj razmeni teritorija između Srbije i Kosova.

"Mi verujemo da bi to moglo da otvori suviše starih rana u opštoj javnosti. I zato smo vrlo skeptični", rekao je Mas pri dolasku na neformalni sastanak ministara spoljnih posova EU u Beču, prenosi se na tviter nalogu nemačkog ministarstva spoljnih poslova.

Sastanku u Beču prisustvuju i predstavnici zemalja kandidata za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << članstvo u Uniji.

Mas je rekao da Nemačka želi kredibilnu perspektivu za članstvo zemalja Zapadng Balkana u EU.

"Moramo da nastavimo da nudimo veliku pomoć za potrebne reforme", rekao je Mas.

Promeni granice između Srbije i Kosova izričito se ranije ovog meseca usprotivila nemačka kancelarka Angela Merkel, ali je ove nedelje istupila manje izričito po tom pitanju navodeći da podržava sve razgovore koji vode ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, ali da teritorijalni integritet ima bitnu težinu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.