Izvor: Blic, 14.Okt.2016, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžibegović: Da sam pogodio s "bele tačke" ne bi bilo rata u Jugoslaviji!

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Sarajlija Faruk Hadžibegić rekao je da ne bi bilo rata na prostoru bivše Jugoslavije da je on postigao pogodak u penal seriji u četvrtfinalu Mundijala u Italiji.

Izabranici Ivice Osima su se za plasman među četiri najbolje ekipe na svetu borile s Argentincima.

Nakon 120 minuta nije bilo golova, a onda su penali odlučivali pobednika. Hadžibegić nije bio precizan sa 11 metara.

- Da sam dao gol, prošli bismo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << polufinale Svetskog prvenstva. I ne zvuči pretenciozno, mislim da kasnije ne bi došlo do rata. Kada vidimo šta se danas dešava u svetu očigledno se ništa nije naučilo iz istorije. Ovo nije problem kulture, religije, ekonomske krize - to je politika. I dalje sam Jugosloven, iako se ljudi danas zbog političara nazivaju Srbima, Bosancima, Crnogorcima, Hrvatima - rekao je Hadžibegić za francuski 20minutes.fr, prenosi sportsport.ba.

Sarajlija je trenutno trener francuskog drugoligaša Valensijena.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.