HUTI OŠTRO ZAPRETILI: Neće prestati sa napadima, imaju i novu strategiju na umu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 15:02

HUTI OŠTRO ZAPRETILI: Neće prestati sa napadima, imaju i novu strategiju na umu

Saudijska vlada potvrdila je snažnu osudu Kraljevine za napade koje je izveo pokret Ansar Alah

Pokret Ansar Alah (Huti) uputio je novu pretnju Kraljevini Saudijskoj Arabiji, nakon snažnog napada na objekat Saudi Aramko u lučkom gradu Džeda.

 - Saudijski režim, uprkos zalaganju za denuncijaciju i pokušaju da igra ulogu žrtve, nije mogao ići dalje od toga da bude agresor i nasilnik nad jemenskim narodom - napisao je Muhamed Abdul Salam, predstavnik Ansar Alaha, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na društvenoj mreži Tviter.

- Svet zna da je saudijski režim pokrenuo agresiju i opsadu koja je s njim započela, najavila je i još uvek je u njoj, i sve dok jeste, do tada ne sme čekati osim odgovora i legitimne odbrane dok agresija prestaje i opsada se ukida - dodao je.

This is the guy who brought the technology & made the deadly drones for #HOUTHIS in #Yemen AbdulAziz al Mahrem or #عبدالعزیز_المهرم founder of #UAV to #ANSARALLAH & it’s ally’s clans#ثاقب_1

Btw he was martyred in #الحدیده battles in 2018 by al saud #uae! Huge lose 4 #Resistance pic.twitter.com/zVCSs4Gje7

— SyriaWarNews 🇸🇾🇳🇴🇮🇷🇮🇶🇵🇰 (@ilias90s) November 24, 2020

- Jemenska raketna snaga bombardovala je distributivnu stanicu Aramko u Džedi, krilatom raketom Kuds 2 - objavio je Ansar Alah u ponedeljak.

Satellite pic from #Jeddah shows damage to one storage tank after the reported attack by #Houthis/#AnsarAllah with a Quds-2 cruise missile #SaudiArabia pic.twitter.com/4J4ELcEFEY

— Islamic World Update (@islamicworldupd) November 24, 2020

- Raketa Kuds 2, nova generacija krilatih raketa proizvedenih od jemenskih raketnih snaga i danas najavljena, nedavno je ušla u službu nakon uspešnih operativnih ispitivanja u saudijskoj unutrašnjosti - dodato je u saopštenju.

Sa svoje strane, saudijska vlada potvrdila je snažnu osudu Kraljevine za napade koje je izveo pokret Ansar Alah, uključujući i najnoviji na objekat Džede.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.