HUTI KREĆU U VELIKI NAPAD NA SAUDIJCE: Preneli rat na teritoriju AGRESORA, jemenski gerilci su NESALOMIVI

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2020, 12:21

HUTI KREĆU U VELIKI NAPAD NA SAUDIJCE: Preneli rat na teritoriju AGRESORA, jemenski gerilci su NESALOMIVI

Juče su pokušali da lansiraju raketu u pravcu Rijada.

Jemenski pobunjenici Huti iz militantskog pokreta "Ansar Alah" saopštili su da su započeli sa napadima na objekte na teritoriji Saudijske Arabije u okviru "velike operacije", rekao je predstavnik oružanih snaga Huta za televiziju "Al Masira", koja je pod njihovom kontrolom.

- Detalji o velikoj operaciji, koju naše Oružane snage vode u pozadini Saudijske Arabije, biće uskoro objavljeni - rekao je predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Huta.

Ranije je arapska koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima saopštila da je iznad teritorije kraljevstva presrela bespilotne letelice sa eksplozivom, koje su poslate iz Jemena, a njihov cilj je bio uništavanje civilnih meta.

بيان القوات المسلحة اليمنية حول #عملية_توازن_الردع_الرابعة في العمق السعودي pic.twitter.com/3d8ASGubYt

— المجاهد الحوثي (@houthi_mujahid) June 23, 2020

Koalicija je saopštila da su Huti od juče iz jemenske provincije Sada poslale osam bespilotnih letelica i tri balističke rakete u pravcu saudijskih prigraničnih provincija Džizan i Nadžran. Jednu od raketa pobunjenici su pokušali da lansiraju u pravcu Rijada.

Od avgusta 2014. godine u Jemenu traje sukob između vladinih snaga i Hutima, koji su preuzeli vlast u zemlji. Međunarodna koalicija predvođena Rijadom bori se protiv pokreta Huta od 2015. godine.

Više o situaciji u Siriji možete pročitati OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.