HUMOROM PROTIV MAFIJE Medojević, Milačić i Mandić ismejali crnogorsko pravosuđe zbog puštanja Kašćelana

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 18:08

"HUMOROM PROTIV MAFIJE" Medojević, Milačić i Mandić ismejali crnogorsko pravosuđe zbog puštanja Kašćelana

Medojević očekuje "da sledeća akcija vlade protiv mafije bude golicanje po tabanima"

Lider Pokreta za promene i jedan od lidera vladajućeg DF-a, Nebojša Medojević, poručio je danas da mu je mnogo teško da prati borbu ove vlade protiv mafije , jer, kako je naveo, svi imaju iste dresove.

Medojević je to poručio povodom puštanja da se brani sa slobode navodni šef tzv. kavačkog kriminalnog klana, Slobodana Kašćelana i drugih, uhapšenih u utorak uveče. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Cirkuska predstava. Humorom protiv mafije. Sad sam shvatio taktiku vlade u borbi protiv mafije. Zasmjavaju ih i nadaju se da će mafija dobiti grčeve u stomaku od smeha - napisao je Medojević na svom tviter nalogu.

Dodao je da se "očekuje da sledeća akcija vlade protiv mafije bude golicanje po tabanima".

Puštanje na slobodu članove Kavačkog klana je još jedan dokaz koliko je DF bio u pravu kada je predložio izmjene tužilačkih zakona, napisao je na svom Tviter profilu jedan od lidera DF-a i predsednik NSD-a Andrija Mandić.

Kako navodi, demontaža DPS-a nema alternativu,a  za tako nešto je potrebno samo hrabrosti i odgovornosti za vršenje vlasti.

- U borbi protiv organizovanog kriminala ništa nam nisu pomogle nedavne negativne ocene tužilčakih zakona od strane Venecijanske komisije - napisao je Mandić i dodaje:

- Izgleda da je ovde najnaivniji ispao izvesni Radoje Zvicer koga je njegov izvor iz vlasti toliko obmanuo da je bez potrebe pobegao iz Crne Gore”.

Пуштање на слободу чланова Кавачког клана је још један доказ колико је ДФ био у праву када је предложио измјене тужилачких закона. Демонтажа ДПС система и његовог партијског правосуђа нема алтернативу. 1/3

— Андрија Мандић (@AndrijaMandicDF) April 23, 2021

Predsednik Prave Crne Gore, članice vladajuće koalicije, Marko Milačić, ocenio je skandaloznom odluku suda o puštanju navodnog šefa tzv. kriminalnog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana da se brani sa slobode.

Ocenjujući odluku suda skandaloznom, Milačić pita postoje li bolji primer "zarobljenosti pravosuđa od činjenice da je Slobodan Kašćelan proveo manje vremena zatvoren, nego vladika Joanikije".

Takva odluka Višeg suda u Podgorici najbolje svedoči koliko su promene u pravosuđu potrebne i hitne, kaže Milačić.

Podseća da su Kašćelan i ekipa osumnjičeni za najteža krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu, pokušaj ubistva - puštena je na slobodu.

- Nakon iskazanog stava Venecijanske komisije i svih relevantnih domaćih i stranih adresa, kao i nakon današnjeg puštanja na slobodu vrha kriminalnog klana, nema nikakve dileme da izmene Zakona o tužilaštvu moramo doneti odmah i da je od javnih rasprava mnogo važnija bezbednost građana - napisao je Milačić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.