HUMAN GEST U CRNOJ GORI: Anđela donirala kožu mladiću koji je stradao od strujnog udara! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMAN GEST U CRNOJ GORI: Anđela donirala kožu mladiću koji je stradao od strujnog udara! (FOTO)

Dvadesettrogodišnja devojka iz Podgorice Anđela Lukačević učinila je hrabar potez.

Donirala je kožu Bjelopoljcu Hamedu Hasanoviću (28) koji je početkom avgusta teško povređen na gradilištu autoputa Bar-Boljare.

Hasanović je 1. avgusta povređen u strujnom udaru na pruzi dok je preko šina prenosio žicu za armiranje. Zadobio je teške opekotine na 60 odsto tela. Posle zbrinjavanja u podgoričkom Kliničkom centru, lečenje je nastavio u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Zbog težine povreda doktori su morali da mu urade transplantaciju kože, a donor je, pored njegove porodice, bila jedna devojka iz Podgorice. Kada je čula za Hamedovu nesreću, Anđela je odlučila da mu donira kožu sa obe strane svojih butina.

Anđela je rekla da je Hamed muž njene prijateljice i da je intervencija odrađena u Beogradu na Klinici za opekotine i plastičnu hirurgiju gde se trenutno oporavlja.

 - Oporavljam se, brzo sam u našoj lepoj Podgorici - kazala je hrabra Anđela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.