HRVATSKA VOJSKA ISPRED ZAGREBAČKOG FAKULTETA: Oglasio se i ministar odbrane!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 18:57

HRVATSKA VOJSKA ISPRED ZAGREBAČKOG FAKULTETA: Oglasio se i ministar odbrane!

Hrvatska vojska je već postavila šatore za trijažu ispred KBC Dubrava

Hrvatska vojska postavlja šatore ispred zagrebačkog Medicinskog fakulteta, obavestilo je u utorak Ministarstvo obrane napominjući kako će se šatori koristiti za potrebe boravka i prehrane studenata.

U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja korona virusa, pripadnici Jedinice za opštu logističku podršku Zapovedništva za podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pružaju podržavaju Medicinski fakultet Univerziteta u Zagrebu, stoji u priopštenju.

Hrvatski vojnici postavljaju petnaest polja šatora tipa M70 s pripadajućim poljskim stolovima i klupama na tri lokacije u dvorištu Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji je stradao u potresu tokom marta. Na postavljanju šatora angažovano je deset pripadnika Jedinice za opštu logističku podršku Zapovedništva za podršku Hrvatske vojske, a šatori će se koristiti za potrebe boravka i prehrane studenata.

- Od samog početka izbijanja pandemije korona virusa u Hrvatskoj, pripadnici Hrvatske vojske aktivno sudeluju u pomoći civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske. Uz pružanje logističke pomoći zdravstvenim ustanovama širom Hrvatske, odnosno izgradnjom ekspedicijskih kampova i šatora, pomoć pruža i vojno zdravstveno osoblje - rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Podsetio je i kako su do sada pripadnici Hrvatske vojske postavili ukupno 66 šatora za potrebe obavljanja trijažnih postupaka te će i dalje biti na raspolaganju, spremni pomoći građanima kad god zatreba.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.