HRVATI POLAŽU SVE NADE U OVU VAKCINU! Očekuju da će stići tek 7. februara, naručili više od tri i po miliona doza

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 15:43

HRVATI POLAŽU SVE NADE U OVU VAKCINU! Očekuju da će stići tek 7. februara, naručili više od tri i po miliona doza

Naš zapadni sused čeka britansku vakcinu AstraZeneku.

Vakcina AstraZeneke će, po najnovijim informacijama, biti odobrena za korišćenje u EU 30. januara.

Nakon što Evropska agencija za lekove (EMA) da privremeno odobrenje, prve pošiljke stižu u države članice EU 7. februara.

Cepivo Astra Zeneka je jeftinije i može se čuvati u hladnjaku, pa ga je lakše transportovati i koristiti. Hrvatska je naručila najviše komada upravo ovog "oksfordskog cepiva", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navodi Večernji list.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatska je nameravala kupiti tri miliona i 600 hiljada doza, ali je preraspodelom u EU dobila 2.705.000 doza AstraZeneka vakcina, ali je kompanija objavila kako će smanjiti isporuku za 60 posto, što je izazvalo negodovanje i pritisak Evropske komisije, te se razgovori nastavljaju upravo danas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.