HRVATI POBESNELI: Novi Zagreb oblepljen plakatima s imenima DECE ŽRTAVA JASENOVCA

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATI POBESNELI: Novi Zagreb oblepljen plakatima s imenima DECE ŽRTAVA JASENOVCA

Pokret Antifa izlepio je na autobuskim i tramvajskim stanicama u Novom Zagrebu plakate s imenima dece stradale u Jasenovcu, preneo je sajt Novosti.

- Onim snagama koje negiraju ustaške zločine, poručujemo da neće proćii! - poručuju iz Antifa pokreta.

Nalik na nedavnu akciju šibenskih antifašista koji su čitanjem imena Šibenčanki i Šibenčana stradalih u Jasenovcu prekinuli promociju revizionističke knjige Igora Vukića ‘Radni logor Jasenovac’ i zagrebački >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << antifašisti odlučili su da daju svoj doprinos borbi protiv rehabilitacije ustaškog pokreta.

Noćna akcija: Antifa Zagreb polijepio plakate s imenima djece stradale u Jasenovcu https://t.co/d0lrqyZ4ll

— Novosti (@Novossti) December 7, 2018

U logoru Jasenovac život je izgubilo 20.101 dece mlađe od 14 godina.

Kako Novosti navode, članove pokreta Antifa na akciju je podstaklo sve češće promovisanje knjiga i pojedinaca koji negiraju užase iz koncentracionog logora Jasenovac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.