HR: Snežni haos, pametnjaković zarobio autobuse s decom

Izvor: B92, 13.Jan.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Snežni haos, "pametnjaković" zarobio autobuse s decom

Pet autobusa sa decom, koje je zavejao sneg na putu u hrvatskom Sljemenu prilikom povratka sa skijanja, posle dva sata krenuli su ka Zagrebu, javlja index.hr.

Autobuse je na putu zaustavio preprečeni kamion, a potom su vozila ostala zarobljena u smetovima, pored autobusa i nekoliko putničkih vozila.

Nadležni su istakli da je “pametnjaković pre kolone autobusa krenuo dole i sleteo sa puta“ i tako zaustavio saobraćaj.

Autobusi sa decom su morali da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrate u Tomislavac, gde su sačekali da se oslobodi put i nastavili su ka Zagrebu.

Sneg je u poslepodnevnim satima počeo da pada i u gradovima u središnjoj Hrvatskoj, pa tako pada u Zagrebu, Karlovcu i drugim mestima, javlja portal "Indeks".

Iz hrvatskog Državnog meteorološkog zavoda (DHMZ) upozoravaju da tu zemlju očekuju obilne snežne padavine i stvaranje snežnog pokrivača debljine i više desetina centimetara.

U subotu i nedelju najavljuje se prolazno smirivanje vremenskih prilika, a zatim od ponedeljka novo zahlađenje i povremene padavine: sneg u unutrašnjosti, a na Jadranu uz kišu mestimice susnežica i sneg.

Takvo bi vreme trebalo da potraje sve do četvrtka.

Najavljeno je da će se temperatura narednih dana u pojedinim mestima spustiti i na minus 10 stepeni.

"Jutarnji list" javlja da pojedini putevi u Hrvatskoj nisu prohodni.

Na auto-putu A4 Goričan-Zagreb prekinut je saobraćaj zbog preprečenih teretnih vozila između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smeru ka Zagrebu.

Zimski su uslovii na auto-putevima duž cele A2 Zagreb-Macelj te A4 Goričan-Breznički Hum.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Snežna oluja u Hrvatskoj! Da li će i kod nas?

Izvor: Mondo, 13.Jan.2017

Širom Hrvatske, pada obilan sneg a na Sljemenu je prava snežna mećava. Pet autobusa s decom bilo zaglavljeno. Pročitajte kakvo nas vreme očekuje u Srbiji...Foto: Mondo/ Mladen Maoduš..Pet autobusa sa decom, koji su danas bili zaglavljeni na Sljemenu kod Zagreba jer im je kombi koji je sleteo sa...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.