HOTEL MILION ZVEZDA NAJBOLJI JE ROMAN ZA MLADE: Objavljeni pobednici Čitalačkog maratona

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"HOTEL MILION ZVEZDA" NAJBOLJI JE ROMAN ZA MLADE: Objavljeni pobednici "Čitalačkog maratona"

U Vukovoj zadužbini, održana je svečana konferencija povodom proglašenja pobednika trećeg kola akcije Čitalački maraton, na kojoj je autorki prvoplasiranog romana dodeljena glavna nagrada.

Dragana Knežević osvojila je prvu nagradu trećeg konkursa "Čitalačkog maratona" u organizaciji izdavačke kuće “Klett”, knjigom “Hotel Milion zvezda” za koji  je, pored povelje, nagrađena i sa 500.000 dinara.

Još četvoro pisaca osvojili su od drugog do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << petog mesta i nagrađeni su štampanjem romana u okviru trećeg kola akcije "Čitalački maraton" za decu i mlade od 11 do 14 godina. Na svečanosti proglešenja u Vukovoj zadužbini povelje su dobili i Aleksandar Maričič za ronam "Janičar", Ana Krstić za "Moje zvezdano nebo", Violeta Aleksić za roman "Generalna proba" i Snežana Gnjidić za roman "Odbegla mama".

Žiri u sastavu kniževni kritičari Petar Arbutina i Krsta Popovski i nastavnica Dragana Đeđez Lukić, napravio je uži izbor, a Glavni žiri koji čini 150 nastavnika srpskog jezika i knjižavnosti koji predaju u osnovnoj školi online glasanjem rangirali su najbolje.

Direktorka izdavačke kuće "Klet" Gordana Knežević Orlić naglasila je da ovaj izdavač poed toga što izdaje udženike neguje društveno odgovornu akciju "Čitalački maraton" čiji je cilj da neguje srpsku književnost za decu.

Jedan od članova stručnog žirija Kosta Popvski istako je da je značaj ove "Kletove" akcije višestruk i da pored toga što neguje i razvija mladu čitalačku publiku ona podstiče stavraoce da nastave da rade i da je svih 15 autora koji su do sada odabrani u "Čitalačkom maratonu" uspešno nastavilo svoje književne karijere.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.