HOROR U SPLITU: Ubica IŠAO ULICOM I PUCAO U LJUDE, IMA MRTVIH! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2020, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR U SPLITU: Ubica IŠAO ULICOM I PUCAO U LJUDE, IMA MRTVIH! (FOTO/VIDEO)

Dve osobe su poginule na licu mesta, dok je treća umrla tokom pružanja lekarske pomoći.

Splitu se danas odigrala dramatična, skoro filmska situacija koja je potresla sve stanovnike ovog grada. Naime, muškarac, odeven u crno, išao je ulicama i pucao na ljude.

U razmaku od nekoliko minuta ubijena su trojica muškaraca. Dvojica su preminula na licu mesta, a jedan je umro tokom pružanja lekarske pomoći.

Jedna je ženska osoba nedugo nakon toga došla na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesto dogadaja i vikala "Ubiću vas sve".

Policija je potvrdila sve.

- Prema prvim informacijama s terena, počinilac je muškarac obucen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve gradane na tom podrucju grada da se sklone s ulica i da, ako uoče osobu, odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za pociniteljem - rekli su iz splitske policije.

Svedoci tvrde da su čuli više hitaca, a sumnja se da su u potanju narko dileri.

Svedok koja je bila u blizini mesta pucnjave ispričala je da su se začuli rafalni pucnjevi dok je sedela na Matejušci.

- Za desetak minuta je došla hitna, pa i policija - rekla je i dodala kako se priča da je sve povezano s drogom.

- To se dogodilo oko 15:35. Čuli smo rafalne pucnjeve u dva navrata, kao iz kalašnjikova. Nakon toga ništa, tišina, da bi za 5-10 minuta čuli sirene hitne pomoći i policije. Mi smo sjedili na Matejušci s morske strane, 50-ak metara od toga. Verovatno su ovi koji su pucali nakon toga otišli prema Varošu, unutra među kuće. Izgledalo je kao da su se sukobile dvije bande na motorima - rekla je ona.

Tada je započela filmska potraga za ubicom, a policija je izrekla zabranu kretanja ulicama.

U Splitu su nakon trostrukog ubistva uhapšene dve osobe. Jedan od uhapšenih je brat ubijenog. Druga je uhapšena u kafiću Borsalino na Skalicama i izgleda da se radi o ubici. Ovu informaciju je potvrdio i splitski gradonačelnik.

- Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj - napisao je na Facebooku.

Prema neslužbenim informacijama, ubica je pomorac F.Z., a smrtno su nastradali J.M. i J.T. Kako se saznaje na terenu, Filip Z. je u osvetnički pohod s vatrenim oružjem krenuo nakon što su mu nastradale osobe maltretirale brata. On je uhapšen u jednom kafiću na Skalicama.

Hrvatski mediji javljaju da su ubijeni od ranije bili poznati policiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.